ГРОДНА
Пятніца,
19 красавіка
2024 года
 

На скрыжаванні

Патрабаваць ад сябе столькі, на колькі хопіць сіл!

На скрыжаванні

Ангеліна  ПакачайлаХвала Хрысту!
   Чарговая наша з Вамі сустрэча на скрыжаванні. Як жыць? Што змяніць? На што звярнуць увагу ў гэты раз?
    Падказка для зацікаўленых: чытайце ў сённяшнім выпуску моладзевай рубрыкі “НА СКРЫЖАВАННІ”. Разважаем над патрабаваннямі да сябе, свету, родных, блізкіх. Працуем над духоўнымі недахопамі, услухоўваючыся ў казанне святара. Бог кажа праз яго для кожнага з нас асабіста. Канчатковая мэта – услухацца ў казанне і зразумець яго.
    З надыходам лета, доўгачаканага адпачынку, не забываемся на Бога. Нельга ад Яго адпачыць, больш правільна адпачываць разам з Ім. Бог чакае Цябе. Чакае ў святыні, дзе летам смачна пахнуць кветкі ля алтара, чакае ў пілігрымцы да святых месцаў, чакае на малітве днём і ўвечары.
    Рушым наперад і толькі з Богам.

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ: “Устану, пайду да айца майго” (Лк 15, 18).

    І ён прабачыць. І ён абдыме.
    Прытча пра блуднага сына – прыклад Божай міласэрнасці. Дастаткова толькі працягнуць рукі і схіліць галаву для бласлаўлення – і Ты атрымаеш прабачэнне. Калі нешта хочаш і шчыра аб гэтым молішся, можаш быць упэўнены, што Бог Цябе пачуе.
    Сёння мы з Вамі паразважаем аб шляхах, якімі можна прыйсці да Айца.
 

Расфарбоўваем жыццё ў святочныя колеры!

На скрыжаванні

Ангеліна  ПакачайлаХвала Хрысту!
    Разам са святам Вялікадня прыйшла і вялікая радасць – радасць Уваскрасення Хрыста. І разам з тым, душа ўзрадавалася і адкрылася для новых падзей, ідэй і прапаноў (якія якраз можна адшукаць у свежым нумары рубрыкі “На скрыжаванні”). Вы фарбавалі яйкі на свята? Ускладнім задачу: давайце расфарбуем жыццё, кожны яго дзень, кожнае імгненне... Прычым, толькі ў яркія фарбы. Навучымся “ствараць свята”. Паразважаем, што ж такое для кожнага з нас свята. Не забудземся на кнігу месяца, інтэнцыю і кароткі нарыс з жыцця святога.
    У цёплым, спадзяёмся, красавіку будзем прабачаць і напяваць вясёлыя песні з сэнсам, а таксама шукаць шлях да гармоніі, абнаўляючы сцежкі, як мы гэта заўсёды робім на старонках газеты “Слова Жыцця” ў моладзевай рубрыцы “На скрыжаванні”.
    З Богам. У добры шлях.

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ: “Калі хто хоча ісці за Мною, няхай возьме крыж свой” (Лк 9, 23).

    Бо крыж – гэта ключ да спазнання Бога.
    Па адным шляху, кажуць, ідуць аднадумцы. Таму не можа быць аднолькавых поглядаў паміж тымі, хто подбегам ляціць наперад, і тымі, хто сагнуўся пад цяжарам крыжа. Бог цярпеў за нас, і мы павінны. Але разам гэта рабіць значна лягчэй. А Бог побач.
   

Адчуць рытм у танцы жыцця!

На скрыжаванні

Ангеліна  ПакачайлаХвала Хрысту!
    Рубрыка “На скрыжаванні” вітае Вас. Сёння, паважаныя Чытачы, Вы знойдзейце на нашай старонцы майскае планаванне духоўнага развіцця чалавека. Мы засяродзім увагу на такіх пытаннях, як роля сям’і ў грамадстве, спосаб мыслення, неабыякавасць да бліжняга, а таксама пазнаёмімся з анатацыяй прапанаванай кнігі і знойдзем сэнс у творчасці нашай моладзі.
    Не забываемся, што для Бога час павінен знайсціся заўсёды. Таму, няхай хаця б адзін з пунктаў майскага планавання знойдзе сціплы прытулак і ў Вашым жыцці. Дапаможа ў гэтым выбраная мэта месяца, якая паказвае неабходнасць адчуваць рытм жыцця, рухаючыся ў віхуры клопатаў, жаданняў і думак.
    Поспехаў усім! З Богам.

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ:“Па тым пазнаюць усе, што вы – Мае вучні, калі будзеце мець любоў адзін да аднаго” (Ян 13, 35).

    Мы, хрысціяне, адрозніваемся ад іншых адносінамі да бліжніх. Мы неабыякавыя да іх просьбаў, учынкаў, думак. Неабыякавыя, таму што выконваем галоўную Божую запаведзь: любі Бога і бліжняга, як самога сябе. Згодна з гэтай пастановай адкрываецца шлях да святасці – галоўная мэта жыцця кожнага хрысціяніна.
   

Прыбрацца ў хаце, у думках, у сэрцы!

На скрыжаванні

Хвала Хрысту!
    Пачаў раставаць снег, ажыла прырода, паказалася сонейка, з зямлі выглянула першая зялёная траўка. І на ніве нашай рубрыкі “На скрыжаванні” таксама адбыліся невялікія змены. Дарагія Чытачы! З павагай да Вас і Вашых прапаноў, мы ўводзім падрубрыку “Інтэнцыя месяца”, дзе будзе публікавацца інтэнцыя, вызначаная папам Бенедыктам XVI на кожны месяц 2012 года. Уводзіцца таксама падрубрыка “Верш месяца” для творчых асоб. Запрашаем прымаць у ёй удзел! Яна будзе выходзіць папераменна з падрубрыкай “Песня месяца” (таксама па Вашай просьбе). Акрамя гэтага, звяртаем увагу на тое, да якіх святых можна маліцца ў гэтым месяцы.
    У сакавіку будзем наводзіць парадак. Чаму? Бо так патрабуе справа месяца...

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ: “Так, як вы зрабілі аднаму з гэтых братоў Маіх найменшых, вы Мне зрабілі»
(Мц 25, 40).
   Часам робіш штосьці такое, пасля чаго аж самому становіцца жахліва. А калі перад тым, як нешта зрабіць, добра паразважаць, наўрад ці потым захочацца адцягнуць час за хвост, вярнуцца і штосьці выправіць. Не трэба забывацца на тое, што вакол нас браты і сёстры, не трэба пагарджаць імі. Убачыўшы Езуса ў кожным чалавеку, захочацца, каб Ён усміхнуўся. Робячы добрую справу для бліжняга, мы праслаўляем Бога, а зазлаваўшыся на кагосьці, абражаем Яго.
   

Вызначаем правільны арыенцір!

На скрыжаванні

Хвала Хрысту!
    Віншую чытачоў рубрыкі “На скрыжаванні” з нагоды першай гадавіны яе існавання. Ужо роўна год, як на старонках газеты “Слова Жыцця” з’яўляецца наша рубрыка для моладзі. Давайце падвядзём вынікі.
   За ўвесь час мы разам з Вамі мелі магчымасць пазнаёміцца з адзінаццаццю святымі асобамі, даведацца аб іх жыцці і шляху да святасці. Мы разважалі над адзінаццаццю актуальнымі пытаннямі: каханне, прызначэнне, магчымасці, час, мова… Адзінаццаць разоў мы вызначалі для сябе справу і мэту месяца. Мы размаўлялі на “добрай” мове, запаўнялі ўнутраную пустэчу, дзяліліся сваёй любоўю і выпраўлялі свае памылкі. Нас чакаў цікавы свет хрысціянскай літаратуры. Мы разважалі над радкамі Бібліі і слухалі добрыя песні.
   З Богам!

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ: “Госпаду Богу твайму пакланяйся і Яму аднаму служы”
(Мц 4, 10).
   Бог адзін. І толькі. Але Яго непрыкметна могуць засланіць многія людзі і нават рэчы. Каб гэтага не адбылося, вельмі важна аналізаваць усе свае дзеянні, караць сябе за нейкія промахі і памылкі, пасля чаго сумленне, безумоўна, будзе крычаць удвая гучней. І сэрца ад любові да свайго адзінага Бога будзе біцца ўдвая хутчэй.
   

Старонка 11 з 14:

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

white
Адзначаем імяніны:
Сёння ўспамінаем памерлых святароў:
Да канца года засталося дзён:  257

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.