ГРОДНА
Чацвер,
02 мая
2024 года
 

Слова для Жыцця

Слова для Жыцця (16)

Слова для Жыцця

Папа Бэнэдыкт XVI

    Дарагія сябры! Сустрэча ў Мадры-дзе была цудоўным сведчаннем веры для Іспаніі і ўсяго свету. Для шматлікіх маладых людзей з розных куткоў зямлі форум стаў своеасаблівай магчымасцю разам паразважаць, паразмаўляць, абмяняцца пазітыўным вопытам і, перш за ўсё, памаліцца і аднавіць свае сілы, каб укараняць сваё жыццё ў Хрысце, верным Сябру. Я ўпэўнены, што Вы вярнуліся ў свае дамы з моцнай упэўненасцю быць рошчынай для Вашых асяроддзяў, з жаданнем быць носьбітамі надзеі, якая нараджаецца з веры. Са свайго боку, я буду працягваць падтрымліваць Вас малітвай, каб Вы заставаліся заўсёды вернымі ўзятым на сябе абавязкам.

    Падчас агульнай аўдыенцыі, 24.08.2011
 

Слова для Жыцця (15)

Слова для Жыцця

Папа Бэнэдыкт XVI

    Чалавек нават у часы навуковага і тэхнічнага прагрэсу застаецца істотай, адкрытай на ўсю праўду аб сваім існаванні, якая не затрымліваецца на матэрыяльных рэчах, але адкрыта на больш шырокі гарызонт. Вы адчуваеце ўсё гэта пастаянна, кожны раз, калі задумваецеся: чаму? Калі сузіраеце захад сонца або калі новая музыка хвалюе ў вас сэрца і розум, калі адчуваеце, што значыць сапраўды кахаць, калі ў вас ёсць моцнае пачуццё справядлівасці і праўды.

    Да моладзі ў Сан Марына, KAI, 20.06.2011
   

Слова для Жыцця (14)

Слова для Жыцця

Папа Бэнэдыкт XVI

    Калі сумленне, згодна з пануючымі сёння поглядамі, разам з рэлігіяй і маральнасцю выпіхваецца ў сферу таго, што суб’ектыўнае, тады ад крызісу Захаду няма лекаў, а Еўропа асуджана на рэгрэс. Аднак жа калі сумленне адкрываецца нанова як месца слухання праўды і дабра, адказнасці перад Богам і братамі ў чалавецтве, якая з’яўляецца сілай супраць усялякай дыктатуры, тады ёсць надзея на будучыню.

    Падчас пілігрымкі ў Харватыю, 04.06.2011
   

Слова для Жыцця (13)

Слова для Жыцця

Папа Бэнэдыкт XVI
    Вера ў Езуса ўключае Яго наследаванне штодня, у простых справах, якія складаюць наш дзень. «Бо таямніцы Божай адпавядае дзеянне ў паслухмянасці. Ён паступова будуе ў вялікай гісторыі чалавецтва сваю гісторыю. Становіцца чалавекам, але так, што можа быць непрызнаным сваімі сучаснікамі, уплывовымі сіламі гісторыі. Пакутуе і памірае, а як Уваскрослы хоча прыйсці да чалавецтва толькі праз веру сваіх, якім паказвае сябе. Ён увесь час пакорна стукае ў дзверы нашых сэрцаў, а калі адчыняем, павольна дазваляе нам «бачыць» (Езус з Назарэта II, 2011; 306). Св. Аўгустын кажа, што «неабходна, каб Езус сказаў: «Я – дарога і праўда, і жыццё» (Ян 14,6), бо пазнаўшы шлях, застаецца толькі пазнаць мэту» (Трактат аб Евангеллі св. Яна, 69,2.: CCL 36,500), а мэтай з'яўляецца Айцец. Такім чынам, для хрысціян, для кожнага з нас шлях да Айца - гэта паставіць на чале Езуса, Яго слова Праўды і прыняць дар Яго Жыцця.
   
   

Слова для Жыцця (12)

Слова для Жыцця

Папа Бэнэдыкт XVI
    У гэтыя дні велікоднага перыяду давайце дазволім сябе заваяваць Змёртвыхпаўсталаму Хрысту. У Ім пачатак новага свету любові і супакою, які з’яўляецца глыбокім прагненнем кожнага людскога сэрца. Папросім Найсвяцейшую Панну Марыю, якая падтрымлівала першых сведкаў свайго Сына ў абвяшчэнні Добрай Навіны, каб дапамагла таксама ў апостальскіх трудах святароў. Няхай дае плён сведчанню манахаў і манахінь. Няхай стымулюе штодзённыя намаганні бацькоў у перадачы пачаткаў веры сваім дзецям. Няхай асвятляе дарогу маладых, каб яны ішлі даверліва шляхам, пазначаным верай іх бацькоў. Няхай падтрымлівае сваёй блізасцю хворых і ўсіх пакутуючых. Няхай умацоўвае дзейнасць шматлікіх свецкіх, якія актыўна супрацоўнічаюць у новай евангелізацыі ў парафіях, таварыствах і рухах.

    Перад малітвай “Regina Caeli”, 08. 05. 2011 г.


   

Слова для Жыцця (11)

Слова для Жыцця

Папа Бэнэдыкт XVI
    У сённяшнім Евангеллі, якое апавядае гісторыю ўваскрашэння Лазара, мы чуем голас веры з вуснаў Марты, сястры Лазара. Езус кажа ёй: «Уваскрэсне брат твой», яна адказвае: «Я ведаю, што ўваскрэсне падчас уваскрэсення ў апошні дзень» (Ян 11, 23-24). Але Езус гаворыць: «Я ўваскрэсенне і жыццё. Хто верыць у Мяне, калі нават і памрэ, будзе жыць» (Ян 11, 25-26). Вось сапраўдная навіна, якая ўрываецца і ламае ўсе бар'еры! Хрыстус разбівае сцяну смерці, і ў Ім жыве ўся паўната Бога, якая з’яўляецца жыццём, жыццём вечным. Таму смерць не мела над Ім улады, а ўваскрашэнне Лазара з'яўляецца знакам Яго поўнага панавання над фізічнай смерцю, якая для Бога з’яўляецца нечым накшталт сну (пар. Ян 11,11).

    Падчас малітвы “Анёл Панскі”, 10.04.2011


   

Слова для Жыцця (10)

Слова для Жыцця

benedict10Папа Бэнэдыкт XVI
   Калі мы зададзім сабе пытанне: чаму Вялікі пост? Чаму Крыж? — то адказ, у радыкальным вымярэнні, будзе такім: таму што існуе зло, больш за тое — існуе грэх, які, паводле Святога Пісання, з’яўляецца глыбокай прычынай усялякага зла. Але гэтае сцвярджэнне не да канца ўсвядомлена, і многія не прымаюць слова “грэх”, бо яно мае на ўвазе рэлігійнае бачанне свету і чалавека. У рэчаіснасці праўдай з’яўляецца тое, што калі забраць Бога з далягляду свету, то нельга казаць аб граху. Калі захінуць сонца, знікаюць і цені, яны з’яўляюцца толькі тады, калі ёсць сонца; падобна і захінанне Бога непазбежна параджае захінанне граху. Таму значэнне граху, які з’яўляецца нечым іншым, чым пачуццё віны“, як хоча гэтага псіхалогія, мы атрымліваем тады, калі нанава адкрываем пачуццё Бога.

    Падчас малітвы “Анёл Панскі”, 13.03.2011


   

Слова для Жыцця (9)

Слова для Жыцця

Папа Бэнэдыкт XVI
   Вера ў Провід не вызваляе ад цяжкай барацьбы за годнае жыццё, але вызваляе ад хваляванняў за рэчы і боязі заўтрашняга дня. Зразумела, што навучанне Езуса, хоць заўсёды застаецца праўдзівым і актуальным для ўсіх, практыкуецца па-рознаму ў залежнасці ад разнастайных пакліканняў: францішканін будзе ў стане ісці за ім больш радыкальна, а бацька сямейства будзе памятаць аб неабходнасці выконваць свае абавязацельствы адносна жонкі і дзяцей. У кожным асобным выпадку хрысціянін адрозніваецца абсалютным даверам да Нябеснага Айца, як гэта рабіў Езус. Менавіта адносіны з Богам Айцом надаюць сэнс усяму жыццю Хрыста, Яго словам, Яго справам збавення ажно па Яго пакуту, смерць і ўваскрасенне. Езус паказаў нам, што значыць жыць, цвёрда ступаючы па зямлі, будучы адкрытым на канкрэтныя патрэбы бліжняга, і адначасова з сэрцам, заўсёды звернутым да Неба, пагружаным у Божую міласэрнасць.

    Падчас малітвы “Анёл Панскі”, 27.02.2011


   

Слова для Жыцця (8)

Слова для Жыцця

benedykt1Папа Бэнэдыкт XVI
   Навізна Езуса заключаецца па сутнасці ў тым, што Ён сам “выконвае” запаведзі з Божай любоўю і моцай Святога Духа, якая жыве ў ім. А мы, праз веру ў Хрыста, можам адкрыцца на ўздзеянне Святога Духа, які робіць нас здольнымі да жыцця Божай любоўю. Таму кожная з запаведзяў становіцца сапраўднай як патрабаванне любові, а ўсе разам яны сыходзяцца ў адну запаведзь: любі Бога ўсім сваім сэрцам, а свайго бліжняга – як самога сябе.

    13.02.2011 г. Ватыкан, падчас малітвы “Анёл Панскі”


   

Слова для Жыцця (7)

Слова для Жыцця

benedict9Папа Бэнэдыкт XVI
   Акрамя гэтага, я хацеў бы заахвоціць хрысціян, каб яны з даверам, свядомай і адказнай крэатыўнасцю ўключыліся ў сетку адносін, якія зрабіла магчымымі лічбавая эпоха. Не толькі для таго, каб задаволіць прагу прысутнасці, але таму, што гэтая сетка з’яўляецца інтэгральнай часткай чалавечага жыцця. Інтэрнэт спрыяе развіццю новых і больш складаных форм інтэлектуальнай і духоўнай свядомасці, супольных перакананняў. Мы пакліканы, каб на гэтым полі дзейнасці абвяшчаць нашу веру ў тое, што Хрыстус з’яўляецца Богам, Збавіцелем чалавека і гісторыі, Тым, у якім усё дасягае свайго спаўнення. (пар. Эф 1, 10).

    Фрагмент паслання на 45 Дзень сродкаў масавай інфармацыі


   

Слова для Жыцця (6)

Слова для Жыцця

benedict9Папа Бэнэдыкт XVI
    Дарагія браты і сёстры, як вы ведаеце,1 мая з радасцю я абвяшчу благаславёным паважанага Яна Паўла II, майго дарагога папярэдніка. Выбраная дата з’яўляецца вельмі знамянальнай: таму што гэта будзе II Велікодная нядзеля, якую ён сам прысвяціў Божай міласэрнасці і напярэдадні якой закончыў сваё зямное жыццё. Тыя, якія яго ведалі, тыя, якія яго цанілі і любілі, не могуць не радавацца разам з Касцёлам гэтай падзеі.

    Падчас малітвы “Анёл Панскі” у Ватыкане 16 студзеня 2011 г


   

Старонка 19 з 20:

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

 
white
Адзначаем імяніны:
Да канца года засталося дзён:  243

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.