ГРОДНА
Аўторак,
16 красавіка
2024 года
 

Хрысціянская думка

У чым мая вера? (4)

Хрысціянская думка

Хрысціянская думка
Андрэй Мікалаеў-Пашкевіч,
   facebook “Каталікі Беларусі”

    Согласиться, чтобы Бог ворвался в твою жизнь, никогда не бывает легко. В мире, который само человечество сделало жестоким и беспощадным, мы, христиане, если должны проявлять какую-то власть, то только ту, которую я называю “властью сердца”, состраданием. Бог есть наш Отец, и, в сущности, Мария дала Иисусу две вещи, которые Отец не мог дать: улыбку и слезы.
   
    С. Рэната, назарэтанка

    Веру трэба ўзмацняць і паглыбляць, бо той, хто не ідзе наперад, адыходзіць назад. З веруючым чалавекам таксама, як і з футбалістам ці скрыпачом: калі ён не трэніруецца на працягу года ці двух, то вельмі шмат забывае i губляе навык, так што пазней яму цяжка нагнаць адставанне. Так і з верай. Калі яе не паглыбляць, не ўзмацняць і не пашыраць, з часам можна стаць рэлігійным малаграматным. А такіх сярод сучасных вернікаў, на жаль, шмат.
 

У чым мая вера? (3)

Хрысціянская думка

Хрысціянская думка
Кс. бп Аляксандр Кашкевіч
    Мы павінны клапаціцца аб тым, каб наша вера ўзрастала, каб мы былі моцнымі духоўна. Нас цешыць гэтая цудоўная святыня (урачыстасць у Міжэрычах), але больш нас цешыць тое, што яна напоўнена вернікамі, бо тады не было б нас, не было б сэнсу аднаўлення і будаўніцтва святынь. Вы з’яўляецеся той жывой святыняй, вы – тыя жывыя камяні, з якіх пабудаваны дом для Пана. Няхай вера павялічваецца ў нашым народзе.
   
    А. Ян Банькоўскі, Ломжа

    Вера павінна ўзрастаць, яе нельга пагашаць, яна павінна быць жывой. Калі будзе жывой вера, будзе і радасць.
   

У чым мая вера? (2)

Хрысціянская думка

Марына Буйніцкая, катэхетка:
    Для мяне вера – гэта перадусім адзін з найкаш­тоўнейшых дароў Пана Бога, а таксама мой адказ на Яго любоў. І калі можна так сказаць, то вера – гэта мой спосаб быцця. “Справядлівая вера жыць будзе”.
   
    А. Пётр Рудкоўскі OP, Віцебск

    Крайне важна, каб мы распачалі Год веры з ачышчанай душой. Калі хтосьці знаходзіцца ў стане цяжкага граху, хай не чакае моманту, калі гэты грэх пачне душыць, гнясці і пустошыць жыццё яго самога і ягоных блізкіх. З дапамогай сакраманту паяднання, які, дзякаваць Богу, фактычна паўсюль даступны, трэба разарваць грахоўныя путы і вызваліць сябе для сапраўднай радасці і любові.
   

У чым мая вера? (1)

Хрысціянская думка

wiaraНазываючы сябе веруючымі людзьмі, мы пэўную частку свайго жыцця аддаём, так бы мовіць, духоўным справам. Рэгулярна ўдзельнічаем у літургіі, рэкалекцыях, пілігрымках, падаём бедным і штодзённа молімся. Гэта такая ж частка быцця, як і праца, стасункі з сябрамі ці адпачынак. Аднак усё гэта будзе праявай, хутчэй, нашай рэлігіёзнасці. Вера ж раствараецца ў чалавеку цалкам і праяўляецца ў кожнай яго думцы, у кожным слове і ўчынку. Вера не можа быць часткай жыцця, а павінна прадвызначаць яго кірунак.
Кс. Аляксандр Лебядзевіч, парафія святых апосталаў Пятра і Паўла:
    Складана ў некалькіх словах акрэсліць, чым з’яўляецца для мяне вера. Перадусім, вера – гэта свядомасць таго, што жыццё ўсяго чалавецтва і маё залежыць ад Бога. Вера – гэта не толькі прызнанне Бога сваім розумам і не толькі давер Яму сваім сэрцам, але гэта яшчэ адданасць, вернасць і наследаванне Яго сваёй воляй. Вера – гэта таксама дзеянне, акт, у якім я кожную раніцу адкрываю сваё сэрца Богу і запрашаю Яго. Цяжка сабе ўявіць, чым было б маё жыццё без веры, бо яна напаўняе сэнсам маё жыццё. Вера дазваляе глядзець вачыма Бога на ўсё, што здараецца навокал. Менавіта такая вера становіцца фундаментам і асновай для ўсіх каштоўнасцей у жыцці кожнага верніка.
   

Старонка 7 з 7:

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

 
white
Адзначаем імяніны:
Да канца года засталося дзён:  260

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.