ГРОДНА
Субота,
20 красавіка
2024 года
 

VІ Велікодная нядзеля

Разважанні з Божым Словам

Ян 15, 9–17
Езус сказаў сваім вучням: “Як Мяне палюбіў Айцец, так і Я палюбіў вас. Заставайцеся ў Маёй любові. Калі будзеце захоўваць Мае запаведзі, застанецеся ў любові Маёй, як і Я захаваў запаведзі Айца Майго і застаюся ў Ягонай любові. Гэта Я сказаў вам, каб Мая радасць была ў вас, і каб радасць ваша была поўнай. Вось запаведзь Мая, каб вы любілі адзін аднаго, як Я палюбіў вас. Ніхто не мае большай любові за тую, калі хто жыццё сваё аддае за сяброў сваіх. Вы сябры Мае, калі робіце тое, што Я наказваю вам. Я ўжо не называю вас слугамі, бо слуга не ведае, што робіць ягоны гаспадар. Я ж назваў сябрамі вас, бо ўсё, што чуў ад Айца Майго, Я сказаў вам. Не вы Мяне выбралі, але Я выбраў вас і прызначыў, каб вы ішлі і прыносілі плён, і каб плён ваш трываў. Каб Айцец даў вам тое, чаго толькі папросіце ў імя Маё. Гэта наказваю вам, каб вы любілі адзін аднаго”.

Жыць любоўю Езуса
   Сёння мы шмат чуем пра любоў з прэсы, радыё, інтэрнэту і тэлебачання. Ствараецца вельмі шмат розных вершаў, раманаў і фільмаў, якія ад- люстроўваюць розныя яе праяўленні. Таму Езус Хрыстус запрашае нас да рэалізацыі любові. Той любові, якую даваў на працягу ўсяго свайго зямнога жыцця і якою нястомна нас адорвае. Любоў Езуса – такая любоў, якую Ён сам атрымаў і працягвае атрымліваць ад Бога Айца.
    Ужо ў Ізраілі была рэалізавана запаведзь любові да Бога і бліжняга. Аднак мерай любові, даваемай іншаму чалавеку, была любоў да сябе: “Любі бліжняга свайго, як самога сябе”. Езус пашырыў яе сферу, падкрэсліваючы, каб мы любілі людзей так, як Ён палюбіў нас. Яго любоў знайшла свой самы поўны выраз у дабравольных пакутах і крыжовай смерці.
    Мы, жадаючы практычна рэалізаваць любоў да Бога і людзей, павінны захоўваць Яго запаведзі. Кожны дзень – гэта магчымасць даць людзям любоў Езуса, пра якую св. Павел гаворыць, што яна доўгацярплівая, ласкавая, не зайздросціць, не бессаромная, не гневаецца, не памятае зла, не радуецца несправядлівасці, але радуецца разам з праўдай. Любоў Езуса ўсё зносіць, усяму верыць, на ўсё спадзяецца, усё церпіць (параўн. 1 Кар 13, 4–7). Мы будзем адказваць перад Богам за рэалізацыю такой любові.
   
   Пане Езу, дапамагай мне заўсёды захоўваць Твае запаведзі, каб кожны дзень быў шансам даваць іншым Тваю любоў!

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

 
white
Адзначаем імяніны:
Да канца года засталося дзён:  256

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.