ГРОДНА
Субота,
20 красавіка
2024 года
 

Слова для Жыцця (8)

Слова для Жыцця

benedykt1Папа Бэнэдыкт XVI
   Навізна Езуса заключаецца па сутнасці ў тым, што Ён сам “выконвае” запаведзі з Божай любоўю і моцай Святога Духа, якая жыве ў ім. А мы, праз веру ў Хрыста, можам адкрыцца на ўздзеянне Святога Духа, які робіць нас здольнымі да жыцця Божай любоўю. Таму кожная з запаведзяў становіцца сапраўднай як патрабаванне любові, а ўсе разам яны сыходзяцца ў адну запаведзь: любі Бога ўсім сваім сэрцам, а свайго бліжняга – як самога сябе.

    13.02.2011 г. Ватыкан, падчас малітвы “Анёл Панскі”



 
   Кс. арцыбіскуп Тадэвуш Кандрусевіч

    Хварэюць паасобныя людзі, хварэюць і цэлыя грамадствы. З маральнага пункта гледжання, хворым з’яўляецца ўвесь сучасны свет, які імкнецца толькі да багацця і задавальненняў і не прымае духоўных каштоўнасцяў. Ёсць толькі адзін лекар такіх хваробаў — Езус. Рэцэптам аздараўлення з’яўляецца тэстамэнт Марыі: рабіць усё так, як скажа Езус. А Ён кажа: навяртайцеся і верце ў Евангелле. Такім чынам, у духоўнай цемры сучаснага свету Беззаганна Зачатая Марыя з’яўляецца для нас светачам, прыкладам для пераймання, Маці добрай рады.

    11.02. 2011 г., Мінская Архікатэдра, паводле catholic.by

 


    Біскуп Ян Тырава
    Чалавек павінен быць свабодны, і трэба рабіць усё, каб ён быў усё больш свабодны, для таго, каб ён мог рабіць дабро, бо інакш яго жыццё не мае сэнсу. І трэба заўважыць таксама тое, што чалавек ніколі не апынецца ў такіх дрэнных жыццёвых сітуацыях, у якіх ён не мог бы рабіць даб- ро. Нават у Асвенцыме можа рабіць дабро (св. Максімільян Кольбэ), таму што ўнутрана чалавек заўжды свабодны. Безумоўна, гэта патрабуе вялікай ахвяры, любові і самаадданасці.

    13. 02.2011 г., фрагмент нядзельнай гаміліі


    Айцец Леон Кнабіт
    Хрысціяне занадта засяроджваюцца на барацьбе. Мы няспынна змагаемся. І гэта зусім не памяншае існуючага зла. Наадварот: засяроджваючыся на барацьбе, мы страчваем запал да будавання дабра. Калі б мы паклалі на вагах дабро і зло, якога прынамсі пакуль нельга ліквідаваць, то прыйшлі б да высновы, што замест таго, каб беспаспяхова змагацца, лепш дадаваць столькі дабра, каб шаля вагаў перахілілася на яго бок. І такім чынам мы пераможам. Бо за што мы змагаемся? За гэтага Езусіка з абразка? Так мы не наблізім людзям Бога..

    01.02. 2011 г., фрагмент інтэрв’ю для “Нядзелі”


Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

 
white
Адзначаем імяніны:
Да канца года засталося дзён:  256

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.