ГРОДНА
Субота,
20 красавіка
2024 года
 

Хрысціянская думка

У чым мая вера? (2)

Хрысціянская думка

Марына Буйніцкая, катэхетка:
    Для мяне вера – гэта перадусім адзін з найкаш­тоўнейшых дароў Пана Бога, а таксама мой адказ на Яго любоў. І калі можна так сказаць, то вера – гэта мой спосаб быцця. “Справядлівая вера жыць будзе”.
   
    А. Пётр Рудкоўскі OP, Віцебск

    Крайне важна, каб мы распачалі Год веры з ачышчанай душой. Калі хтосьці знаходзіцца ў стане цяжкага граху, хай не чакае моманту, калі гэты грэх пачне душыць, гнясці і пустошыць жыццё яго самога і ягоных блізкіх. З дапамогай сакраманту паяднання, які, дзякаваць Богу, фактычна паўсюль даступны, трэба разарваць грахоўныя путы і вызваліць сябе для сапраўднай радасці і любові.
   

У чым мая вера? (1)

Хрысціянская думка

wiaraНазываючы сябе веруючымі людзьмі, мы пэўную частку свайго жыцця аддаём, так бы мовіць, духоўным справам. Рэгулярна ўдзельнічаем у літургіі, рэкалекцыях, пілігрымках, падаём бедным і штодзённа молімся. Гэта такая ж частка быцця, як і праца, стасункі з сябрамі ці адпачынак. Аднак усё гэта будзе праявай, хутчэй, нашай рэлігіёзнасці. Вера ж раствараецца ў чалавеку цалкам і праяўляецца ў кожнай яго думцы, у кожным слове і ўчынку. Вера не можа быць часткай жыцця, а павінна прадвызначаць яго кірунак.
Кс. Аляксандр Лебядзевіч, парафія святых апосталаў Пятра і Паўла:
    Складана ў некалькіх словах акрэсліць, чым з’яўляецца для мяне вера. Перадусім, вера – гэта свядомасць таго, што жыццё ўсяго чалавецтва і маё залежыць ад Бога. Вера – гэта не толькі прызнанне Бога сваім розумам і не толькі давер Яму сваім сэрцам, але гэта яшчэ адданасць, вернасць і наследаванне Яго сваёй воляй. Вера – гэта таксама дзеянне, акт, у якім я кожную раніцу адкрываю сваё сэрца Богу і запрашаю Яго. Цяжка сабе ўявіць, чым было б маё жыццё без веры, бо яна напаўняе сэнсам маё жыццё. Вера дазваляе глядзець вачыма Бога на ўсё, што здараецца навокал. Менавіта такая вера становіцца фундаментам і асновай для ўсіх каштоўнасцей у жыцці кожнага верніка.
   

Старонка 5 з 5:

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

 
white
Адзначаем імяніны:
Да канца года засталося дзён:  256

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.