ГРОДНА
Субота,
20 красавіка
2024 года
 

На скрыжаванні

Назіраць. Слухаць. Аналізаваць

На скрыжаванні

Хвала Хрысту!
    Як прайшлі святы? Ці смачная была куцця? Ці добры быў настрой? Ці сэрца білася радасна, а ў душы быў супакой? Я спадзяюся, што на духоўнай ніве закрасавала жыта, якое потым рассыплецца буйнымі зярняткамі.
    А наперадзе студзень. Абы толькі не застудзіў ахвоту сеяць добрае, светлае, чыстае.
    У гэтым месяцы прапаную Вам “менш гаварыць, а больш рабіць”, як казаў святы айцец Піо. Але перад тым, як нешта зрабіць, трэба добра падумаць. Няхай гэта стане нашым прыярытэтам хаця б на некаторы час. Але ўсё ж пажадана спыніцца на такім рашэнні.
   З Богам!

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ: “Ісціна зробіць вас свабоднымі”
(Ян 8, 32).
    Жыццё – гэта шлях да пазнання ісціны. Але некаторыя са мной не згодзяцца, бо яны не паспяваюць зразумець гэта пры жыцці. А частка людзей увогуле не знаходзіць той ісціны. Але мы з Вамі разумеем, што хоць шлях і цярністы, ісціну можна збіраць па крупіцах: прыпыніцца, аддыхацца, схапіць крупіцу і пайсці далей. Так і зараз. Мы з Вамі крочым паціху далей. У студзені будзем разважаць, думаць, аналізаваць, шукаць і знаходзіць.
 

Сагрэцца пад крылом Божай ласкі

На скрыжаванні

Хвала Хрысту!
    Снежань. Зіма. Неўзабаве і Божае Нараджэнне! Вігілія, куцця, ламанне аплаткай, салодкія падарункі. Як хутка ляціць час!
   І за гэты час можна паспець зрабіць шмат карыснага і добрага. Бо ёсць супакой у душы і, спадзяюся, адвага ў сэрцы верніка. Ды і добры настрой. Я даўно адказала на пытанне, якое гучыць паўсюдна: “Што такое шчасце?” Шчасце - гэта ўменне быць удзячным.
   Што ж, крочым далей з Богам!

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ: “Любоў Хрыста ахапіла нас”
(2 Кар 5, 14).
    Няхай гэтая цытата натхняе нас. Што можа быць больш прыемным за тое, калі хтосьці абдымае цябе за плечы. А яшчэ калі гэта робіць сам Пан Езус! Няма сумненняў, што па скуры прабягуць мурашкі задавальнення.
    Для таго, каб Хрыстос спадарожнічаў па жыцці нам, а мы – яму, патрэбны пастаянны кантакт душы з Богам.
    Таму паспрабуем абазначыць план развіцця годнага хрысціяніна на снежань 2011 года.
   

Зрабіцца на час добрымі анёламі!

На скрыжаванні

Хвала Хрысту!
    Вось ужо і восень заканчваецца. А здаецца, што мы яшчэ толькі нядаўна апранулі курткі.
    Лістапад – гэта месяц, калі мы ўспамінаем памерлых і збіраемся з роднымі на могілках, а таксама час, калі распачынаецца Адвэнт. У гэтым годзе першая нядзеля Адвэнту прыпадае на 27 лістапада.
    У гэтым месяцы нас чакае вандроўка па пустых кутках нашай душы. Адчуем радасць палёту на крылах: на некаторы час зробімся добрымі анёламі. А таксама паразважаем, ці трэба баяцца Бога.
   З Богам!

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ: “Ніхто не мае большай любові за тую, калі хто жыццё сваё аддае за сяброў сваіх”
(Ян 15, 13).
    Вось так. Не ўсе гатовы аддаць сваё жыццё за сябра. Ды што там жыццё, хаця б кавалак часу, чыстую кашулю.
    Аднойчы мой лепшы сябар спытаў мяне: “А ты змагла б аддаць мне сваю нырку?”. Я задумалася. А ён сказаў, што аддаў бы, не задумваючыся.
    Я ніколі не забуду яго слоў. Да сённяшняга дня я шаную гэтага сябра. Магчыма, мы калі-небудзь і пасварымся, але… я аб гэтым проста не задумваюся. Гэтак жа, як рабіў тады ён – мой сябар Віталік.
   

Паспытаць смак посту дзеля збаўлення бліжняга!

На скрыжаванні

Хвала Хрысту!
    Жаўцеюць лісты, змяняецца надвор’е, а за ім і настрой. Спадзяюся, ён у Вас добры. Сёння ў нашым планаванні адказнасць у думках, логіка ў дзеяннях, а вусны падпяваюць песню ў стылі дыска. Коратка і зразумела. Не губляем часу, вырушваем наперад.
   З Богам!

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ: “Бо так палюбіў Бог свет, што аддаў Сына Свайго Адзінароднага”
(Ян 3, 16).
    Аддаў за кожнага з нас. За наша вечнае жыццё. Але перш чым трапіць у рай, нам спачатку трэба пражыць зямное жыццё, якое будзе для нас выпрабаваннем. І толькі ад сілы і духоўнай моцы залежыць, як будзе размалявана наша жыццёвае палатно: ці будуць там чорныя плямы, ці яно будзе зусім чорнае, ці мы заўсёды пры жыцці яго пралі, і яно будзе белае. Бог любіць нас так моцна, што “аддаў Сына Свайго Адзінароднага”, а нам часта шкада часу на малітву-падзяку... Гэта справядліва? Адказ адназначны – канешне, не.
   

Паспытаць смак посту дзеля збаўлення бліжняга!

На скрыжаванні

Хвала Хрысту!
   Пасля невялікага летняга прыпынку мы зноў сустракаемся з Вамі “На скрыжаванні”. Напэўна, і я, і Вы гатовы да новых адкрыццяў. Пасля адпачынку, які, спадзяюся, не прайшоў марна ў духоўным сэнсе, з’явілася бадзёрасць, расправіліся плечы. Аб цёплых днях яшчэ напамінаюць яркія фотаздымкі, а аб надыходзе восені - сённяшняя рубрыка.
   На гэты раз паразважаем аб падарунку Богу – ахвяры – і паспрабуем нанава нарадзіцца. Паслухаем, як некаторыя называюць свайго любага чалавека. А таксама згодзімся з сэнсам кахання, якім прасякнута песня месяца.
   З Богам!

  ВЫКАЗВАННЕ З БІБЛІІ: “Ідзіце на ўвесь свет і абвяшчайце Евангелле кожнаму стварэнню”
(Мк 16,15).
    Сваім словам, сваімі ўчынкамі…
   Адзін абвяшчае Евангелле праз Божае слова, другі – калі чыніць дабро іншым. А трэці проста любіць Бога і лічыць, што гэтага дастаткова. Але калі ў касцёле мы робім знак крыжа на ілбе, вуснах і сэрцы – тым самым абяцаем абвяшчаць Евангелле, прапусціўшы словы Божыя праз сэрца. Пасля чаго мы павінны падзяліцца “добрай навіной” з іншымі.
   

Старонка 12 з 14:

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

 
white
Адзначаем імяніны:
Да канца года засталося дзён:  256

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.