ГРОДНА
Пятніца,
19 красавіка
2024 года
 

Слова для Жыцця (157)

Слова для Жыцця

Папа Францішак
    Зноў набліжаецца Пасха Пана! Каб падрыхтавацца да яе, кожны год Божы Провід дае вернікам Вялікі пост – “сакраментальны знак нашага навяртання”, які прадвяшчае і рэалізуе магчымасць навярнуцца да Пана цэлым сэрцам і ўсім жыццём.
    У гэтым годзе я прагну дапамагчы Касцёлу радасна і па-сапраўднаму перажыць гэты час ласкі; а натхняюся ў тым словамі Езуса:
    “А з-за таго, што пашырыцца беззаконне, любоў многіх астыне” (Мц 24, 12). [...] Я хацеў бы, каб мой голас выйшаў за межы Каталіцкага Касцёла і дасягнуў усіх Вас, мужчыны і жанчыны добрай волі, адкрытыя на Бога. Калі Вы, як мы, засмучаныя распаўсюджваннем зласлівасці ў свеце, калі Вас турбуе заледзяненне, якое паралізуе сэрца і дзеянні, калі Вы бачыце, што слабне пачуццё агульнай чалавечнасці, далучыцеся да нас, каб разам маліць Бога, пасціцца і разам, наколькі можам, дапамагаць братам!
Фрагмент паслання на Вялікі пост 2018  


biskup   Кс. бп Аляксандр Кашкевіч

      У Вялікі пост мы запрошаны нанова ўзяць на сябе высілкі асабістага навяртання. Ужо сёння задумаемся, якія велікапосныя пастановы прымем у гэтым годзе, каб дадзены час ласкі не прайшоў бясплённа, а дапамог нам аднавіцца ўнутрана і яшчэ больш наблізіцца да Бога.
    Традыцыя Касцёла апавядае, што ў барацьбе з грахом і ў пераадоленні ўласных слабасцей асабліва дапамагаюць малітва, пост і міласціна. Пастараемся выкарыстаць перыяд Вялікага посту як нагоду да паглыблення нашага жыцця малітвы. Акрамя нядзельнай св. Імшы будзем прымаць удзел у прыгожых, асвечаных шматвяковай традыцыяй набажэнствах Песень жальбы і Крыжовага шляху, якія дапамагаюць у разважанні над таямніцамі Мукі Пана. Добра будзе, калі ў Вялікі пост мы паклапоцімся аб супольнай малітве ў сям’і, аб чытанні Святога Пісання, аб удзеле ў Эўхарыстыі таксама ў звычайныя дні. Не забудземся і пра абавязак прымаць удзел у парафіяльных рэкалекцыях, прыступаць да сакраманту паяднання і прымаць св. Камунію. Кожная форма малітвы набліжае нас да Бога, узбуджае ў сэрцы любоў да Яго, удзячнасць і пакору, аберагае ад пыхі і эгаізму.
    Вялікі пост – гэта таксама час змярцвення, ці выхавання волі праз дабравольнае адмаўленне ад таго, што непатрэбнае, залішняе або шкоднае, што ўскладняе духоўнае жыццё і можа прыводзіць да залежнасці. […] Міласціна дапамагае вызваліцца ад абыякавасці, эгаізму і залішняй прывязанасці да матэрыяльных дабротаў, а разам з тым робіць нас больш чулымі да патрэб бліжніх.
   
Фрагмент Пастырскага ліста на Вялікі пост 2018  

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

white
Адзначаем імяніны:
Сёння ўспамінаем памерлых святароў:
Да канца года засталося дзён:  257

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.