ГРОДНА
Серада,
24 красавіка
2024 года
 

Слова для Жыцця (127)

Слова для Жыцця

papa-francesco7Папа Францішак
    Уваскрасенне – гэта не толькі факт паўстання з мёртвых, гэта новы від жыцця, які мы адчуваем ужо сёння. Уваскрасенне з’яўляецца асновай хрысціянскай веры і надзеі. Калі б не было ніякіх спасылак на вечнае жыццё, хрысціянства было б зведзена да этыкі і філасофіі. Але пасланне веры паходзіць з нябёсаў. Яго аб’явіў Бог, і яно выходзіць за межы гэтага свету. Вера ва ўваскрасенне мае істотнае значэнне, каб кожны акт хрысціянскай любові не насіў характару эфемернасці або самамэты, але станавіўся семем, якому наканавана квітнець у садзе Божым і прыносіць плады вечнага жыцця.
        
Фрагмент прамовы падчас агульнай аўдыенцыі ў Ватыкане, 9.11.2016   †


biskupКс. бп Аляксандр Кашкевіч

   Няма ідэальных сем’яў. У кожнай здараюцца цяжкія, прыкрыя, балючыя сітуацыі. Не заўсёды сямейнае жыццё ідзе так, як павінна. Часам складана зразумець, навошта Бог дапускае той ці іншы вопыт: цяжкую хваробу кагосьці блізкага, залежнасць, крызіс у сужэнскіх ці бацькоўскіх адносінах, матэрыяльныя цяжкасці. Як жа важна тады глядзець у духу на Святую Сям’ю і вучыцца ад яе даверу Пану, цярплівасці, пакоры, узаемнай падтрымцы, ахвярнасці і самапрысвячэнню.

Фрагмент гаміліі, прамоўленай падчас Дыяцэзіяльнай сустрэчы сем’яў у Лідзе, 12.11.2016

Кс. абп Тадэвуш КандрусевічКс. абп Тадэвуш Кандрусевіч

   Кім для нас з’яўляецца Бог: суровым суддзёй ці міласэрным Айцом? Як Творца сусвету Ён дае права, якому павінна быць падпарадкавана ўсё. У той жа час чалавек мае свае жаданні. Імкнецца да неабмежаванай свабоды, прагне прыемнасцей, улады, багацця і г. д. Таму нярэдка ўспрымае Бога як нейкага канкурэнта на сваім жыццёвым шляху, часам нават як інквізітара. Воля Усявышняга здаецца яму непрымальнай і непрыязнай.
    Але, як паказала яшчэ зусім нядаўняя гісторыя ганенняў на веру, там, дзе няма Бога, чалавек духоўна памірае. А Бог прысутны не толькі ў сваім слове і сакрамантах, але і ў справах міласэрнасці, аб чым сведчаць словы Езуса: “Чаго вы не зрабілі аднаму з гэтых меншых, таго не зрабілі Мне” (Мц 25, 45).

Фрагмент пастырскага паслання на завяршэнне Надзвычайнага юбілейнага года міласэрнасці

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.