ГРОДНА
Аўторак,
16 красавіка
2024 года
 

Слова для Жыцця (61)

Слова для Жыцця

Папа Францішак
    Хрысціянская радасць, падобна надзеі, мае свой фундамент у вернасці Богу, ва ўпэўненасці, што Ён заўсёды стрымлівае свае абяцанні. Прарок Ісая павучае тых, хто згубіў дарогу і стаў маладушным, не здольны паверыць у Божую вернасць. Збаўленне не спазняецца і Пан прыбывае ў іх жыццё. Тыя, хто сустрэў Езуса на сваёй дарозе, адчуваюць у сэрцы спакой і радасць, якіх ніхто і нішто не можа іх пазбавіць. Нашай радасцю з’яўляецца Хрыстос, Яго верная і бясконцая любоў! Таму калі хрысціянін становіцца сумным, гэта значыць, што Ён аддаліўся ад Езуса. Аднак тады не трэба пакідаць яго аднаго! Мы павінны маліцца за яго і дазволіць яму адчуць цяпло супольнасці.
“Анёл Панскі” са Святым Айцом, 15.12.2013 г.

Абп Клаўдыа ГуджэроціАбп Клаўдыа Гуджэроці
   Для вас лягчэй, чым для нас, зразумець таямніцу Адвэнту, таму што вы перажылі гэтае выгнанне, адчулі яго на ўласнай скуры і па сённяшні дзень яшчэ маеце ўспамін пра гэта. І вы змаглі бачыць нараджэнне Дзіцяці, якое вярнулася на вашу зямлю. Вы бачылі Божае Нараджэнне, бачылі зорнае неба, анёлаў, якія спявалі: “хвала, хвала, алелюя”. Вы бачылі пастыраў, тых, якія здалёк вярталіся ва ўлонне Касцёла, які абдымае кожнага, як маці. Вы бачылі, як сталыя людзі са слабымі нагамі атрымалі моц і пачалі крочыць упэўнена, як маладыя.
    І зараз, у гэты год, Хрыстос яшчэ раз нараджаецца між намі. Ён нараджаецца ў гэтым касцёле, так упрыгожаным, і ў вашых сэрцах, якія не згубілі здольнасць здзіўляцца таму, што адбываецца. Бог прыходзіць і стукае ў дзверы вашых сэрцаў, каб магчы ўвайсці ў іх, магчы ўвайсці ў вашыя дамы. І вы, якія чакалі шмат гадоў, вы з’яўляецеся сынамі і дочкамі Адвэнту. Вы чакалі і, нарэшце, адчулі, як робяцца моцнымі вашыя ногі.
Урывак з гаміліі падчас урачыстай св. Імшы ў парафіі св. Юзафа ў Маладзечне, 15.12.2013 г.

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

 
white
Адзначаем імяніны:
Да канца года засталося дзён:  260

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.