ГРОДНА
Серада,
24 красавіка
2024 года
 

Хвіліна творчасці

Вынікі конкурсу

Хвіліна творчасці

Дарагія Чытачы! У паўсюдным Касцёле быў вельмі ўрачыста распачаты Год веры! Некалькі месяцаў таму ў нашай газеце “Слова Жыцця” (№ 15, 22 ліпеня 2012 г.) мы абвясцілі фотаконкурс “100 % майго сэрца для Езуса”.
    У конкурсе здымкаў на рэлігійную тэматыку прыняло ўдзел шмат чытачоў. На жаль, не ўсе здымкі былі дасланы адпаведна з правіламі конкурсу. Самыя прыгожыя фатаграфіі былі змешчаны на нашым дыяцэзіяльным сайце grodnensis.by. Прыгадаем, што фатаграфія павінна была адлюстроўваць веру чалавека, які жыве ў Беларусі. Кожны з Вас мог прыняць удзел у галасаванні за найлепшы здымак. Дзякуем усім за ўдзел у конкурсе і ў галасаванні. Няхай у Год веры Бог узмоцніць Вашую веру, надзею і любоў. Напэўна, некаторыя з дасланых здымкаў з’явяцца на старонках нашай газеты на працягу Года веры, які мы цяпер перажываем. Вялікі дзякуй усім Чытачам!
 

Як зрабіць фарбы, якія можна есці?

Хвіліна творчасці

Прапануем Вам стварыць фарбы, якія будуць не проста бяспечныя, але і карысныя для дзіцяці, калі яно раптам вырашыць паспрабаваць іх на смак. У гэтай інструкцыі я раскажу, як зрабіць такія фарбы ў хатніх умовах.
Спатрэбіцца: манная крупа, гародніна і садавіна.
   
    Як зрабіць?
    1. Асновай для ўсіх фарбаў будзе негустая манная каша.
    2. Жоўтая фарба. Жоўтую фарбу рыхтуюць з цэдры лімона і цёртай морквы. Моркву трэба злёгку абсмажыць. Цэдру, моркву і сметанковае масла змешваюць у аднолькавых прапорцыях і працэджваюць праз марлю.
    3. Карычневая фарба. Шакаладны колер атрымліваюць дадаючы ў крэм парашок какавы.
 

Знайдзіце дарогу

Хвіліна творчасці

У тыя часы, калі яшчэ не было трактара, зямлю апрацоўвалі з дапамогай жывёл. Знайдзіце дарогу, што прывядзе чалавека, якога Вы бачыце на малюнку, да кошыка з абедам.
    Прачытайце пра земляроба ў кнізе Ісаі (Іс 28, 23-29).
 

Рэцэпт яечні “Святлафор”

Хвіліна творчасці

Неабходна: перац балгарскі трох колераў (зялёны, жоўты, чырвоны), 3 яйкі, патэльня, алей.
    Як прыгатаваць?
   1. Перац вымыць, нарэзаць кольцамі шырынёй 2 см.
    2. Разагрэць патэльню, наліць алей.
    3. Пакласці на разагрэтую патэльню кольцы перцу зялёнага, жоўтага і чырвонага колеру.
    4. Абжарваць на павольным агні 3-5 хвілін.
    5. У цэнтр кожнага кальца ўбіць 1 яйка.
    6. Праз хвіліну страва гатова.
   Смачна есці!
 

Старонка 3 з 23:

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.