ГРОДНА
Серада,
24 красавіка
2024 года
 

У чым мая вера? (19)

Хрысціянская думка

Хрысціянская думка
Інтэрнэт-старонка парафіі св. Мікалая, біскупа
   Вера з’яўляецца магчымасцю служыць іншым у пачуцці адказнасці перад Богам. Яна дазваляе перажываць крызісы, цяжкасці, расчараванні, хваробу і ўсякія пакуты. Малітва, поўная даверу і абсалютнай аддачы Богу, дазваляе засцерагчы сябе ад падзенняў. Вера каштуе жыцця, бо дзелячы са мной роспач і безнадзейнасць, сусяшае і дапамагае ў пераадольванні такой цяжкасці. Таму вера з’яўляецца асновай, каб пацвердзіць наша перакананне, што Езус Хрыстус – Той, хто нас ведае і разумее – апярэдзіў нас у дарозе на неба, пакідаючы выдатны след, па якім мы можам накіроўвацца праз радасць і пакуты, надзею і расчараванне, набліжаючыся да мэты.
   
    Кс. Казімір Біштыга
   Што ж такое каталіцкая вера? Сам Хрыстос Пан і Бог наш. Хрыстова Кроў, шчодра за нас пралітая, Хрыстова Слова, ці Евангелле і безпамылковая навука Езуса, шматтысячныя ласкі, складзеныя ў святых сакрамантах і ўдзяляемыя па ўсім свеце праз Хрыстова святарства – вось, што з’яўляецца асновай, зместам і сутнасцю нашай святой веры. Каталіцкая вера – гэта скарб.

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.